Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το επικίνδυνο γαϊτανάκι της ρήξης

Για «επικίνδυνο γαϊτανάκι της ρήξης» και «μπαταριές στον αέρα» λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Eurogroup κάνει λόγο με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, με αφορμή αναφορά του Μαξίμου για στάση πληρωμών. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι διευκρίνιζαν ότι η συγκεκριμένη αναφορά αφορούσε το ιστορικό της διαπραγμάτευσης. 

«Το επικίνδυνο γαϊτανάκι της ρήξης συνεχίζει να παίζει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας ότι ‘δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους εάν οι δανειστές μας δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων’» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Λίγες ώρες μετά το ‘ηρωικό’ πρωτοσέλιδο της κομματικής της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ‘Λεφτά υπάρχουν’, η κυβέρνηση ομολογεί ότι ‘Λεφτά δεν υπάρχουν’ και η χώρα δε θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της – υποχρεώσεις που επανειλημμένως έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας» προσθέτει η Σεβαστουπόλεως.

Σύμφωνα με το κόμμα, «είναι παράδοξο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ουσιαστικά με στάση πληρωμών μέσω ενός non paper, λίγες μέρες μετά τις συναινετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο πλευρό της κυρίας Μέρκελ στο Βερολίνο και λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να προτείνει τις μεταρρυθμίσεις, που τόσο καιρό συζητούσε με τους εταίρους μας και ρίχνει μπαταριές στον αέρα, όπως άλλωστε κάνουν τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του οικονομικού της επιτελείου.»
Πηγή: skai.gr