Έτοιμη έως τη Δευτέρα η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Αισιόδοξη ότι τη Δευτέρα η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα είναι έτοιμη προκειμένου να υποβληθεί στους θεσμούς εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι έχουν απομείνει οι τελευταίες λεπτομέρειες και τονίζουν ότι θα κινούνται στη βάση πως δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας.

Στη λίστα αναμένεται ότι θα περιλαμβάνονται και μέτρα άμεσης απόδοσης που θα ενισχύσουν τα δημόσια ταμεία όπως οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, ο εντοπισμός του μαύρου χρήματος, ο έλεγχος των off shore εταιρειών, η αξιοποίηση των διάφορων λιστών και η εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων

Θολό πάντως, παραμένει το τοπίο σχετικά με τις αλλαγές στον ΦΠΑ, μετά τις διαφορετικές γνώμες που ακούστηκαν από υπουργικά χείλη, αν και κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το θέμα αλλαγών δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες δεν αναμένονται αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει και ιδιωτικοποιήσεις.
Πηγή: skai.gr