Βαρουφάκης: Υπάρχουν ορισμένοι μαθητευόμενοι μάγοι σε κάποιους θεσμούς

Επίθεση κατά κάποιων χαμηλόβαθμων στελεχών των θεσμών εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, αποκαλώντας τους μαθητευόμενους μάγους.

«Υπάρχουν κάποιοι ασκούμενοι μάγοι σε κάποιους θεσμούς σε χαμηλό επίπεδο, που πάρα πολύ θα ήθελαν να έρθουμε στην προηγούμενη φάση της τρόικας, που εκείνοι νομοθετούσαν και εμείς εκτελούσαμε τις εντολές τους» είπε ο κ. Βαρουφάκης, και συνέχισε «κάποιο θέλησαν την επομένη της 20ης Φεβρουαρίου να αντιστρέψουν τη λογική της και να μας επιστρέψουν στην 5η αξιολόγηση και αυτό που πετύχαμε χθες με Σύνοδο Κορυφής και κάθε στιγμή που περνάει με αίμα και πολύ καλή οργάνωση, είναι να πετύχουμε το δικαίωμα να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Πετύχαμε το δικαίωμα αυτού του Κοινοβουλίου να αποφασίζει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» είπε ο Υπουργός.

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πλέον «μετατρέπει τη δημιουργική ασάφεια σε δημιουργική σαφήνεια που αρχίζει να φαίνεται μέσα από τα νομοσχέδια, κόντρα σε διάφορους τεχνοκράτες που προσπαθούν να αποδημήσουν και να επιβραδύνουν το μεταρρυθμιστικό έργο αυτής της κυβέρνησης γιατί νομίζουν ότι μπορούν να προαγάγουν και προωθήσουν τον καριερισμό τους σε διάφορα κέντρα και φόρουμ εκτός Ελλάδας».

Αναφερόμενος πάντως στον ντόρο που έχει ξεσπάσει για σειρά δηλώσεών του, μίλησε για κακεντρέχεια και τόνισε «παρακαλώ βρείτε μία δήλωση που να αποκλίνει έστω και τόσο δα από το εθνικό συμφέρον. Άλλο η δήλωση και άλλο η κακεντρέχεια και ο χλευασμός, αυτά μάς δίνουν δύναμη» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Τέλος, ο Υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα η κυβέρνηση – μετά τη σημερινή (Παρασκευή) ψήφιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – θα καταθέσει νομοσχέδιο και για τα κόκκινα δάνεια.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου