Γιούνκερ: Έχουμε πάρει μέτρα σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα

«Έχουμε πάρει μέτρα σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1 ενόψει της κρίσιμης επταμερούς συνάντησης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

«Δεν πιστεύω ότι ένας νέος σεισμός διαφαίνεται στον ορίζοντα, γιατί έχουμε πάρει ήδη μέτρα που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε καλύτερα σε περίπτωση κρίσης. Εάν υπάρξει κρίση...» τονίζει με νόημα ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς δε, για το τι θα πει στον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διεμήνυσε ότι «θα τού επαναλάβω αυτά που του έχω πει τις δύο φορές που συναντηθήκαμε. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, θα πρέπει να λειτουργήσει, έτσι ώστε οι δεσμεύσεις που έχει πάρει σε επίπεδο Γιούρογκρουπ το 2012, και πρόσφατα, να υλοποιηθούν.

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι αγαπάω πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες και κυρίως αυτούς που υποφέρουν από τις συνέπειες των προγραμμάτων προσαρμογής. Επομένως, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να συμβάλουμε, ώστε να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται» διευκρίνισε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός.

«Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια ξεκίνησε πολλές μεταρρυθμίσεις, πέτυχε πολλές δημοσιονομικές οικονομίες, πέτυχε ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν έκανε πολλές προσπάθειες. Δεν είναι σωστό να λέγεται ότι οι Έλληνες είναι λαός τεμπέληδων...» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις σημείωσε μεν ότι είναι «ένα νομικό πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που δεν αφορά την Ευρώπη», επισήμανε όμως ότι «αυτό το θέμα γύρω από το οποίο δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα η νέα ελληνική κυβέρνηση, αποσπά την προσοχή όλων, από αυτό που είναι σήμερα το αναγκαίο για την Ελλάδα».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ