Δραγασάκης: Μπορεί να ξεμείνουμε από ρευστό - Δεν μάς αφήνουν να κυβερνήσουμε

Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα, προχώρησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνέντευξή του στον Alpha, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη πριν την κρίσιμη επταμερή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας;» διερωτήθηκε.

«Από τώρα μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 43 δισεκ. ευρώ για τόκους και 83 δισεκ. ευρώ για χρεολύσια, πάνω δηλαδή από 120 δισεκ. ευρώ, ενώ έχουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 20 δισεκ. ευρώ, τα οποία ακόμα δεν μας έχουν δοθεί» εξήγησε.

«Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους» προειδοποίησε, διαβεβαιώνοντας πάντως πως ότι «όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός, είναι τελείως ανεύθυνοι».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας μας αφήσουν να προχωρήσουμε σε νόμους και να τους αξιολογήσουν. Δεν αφήνουν την κυβέρνηση να κυβερνήσει».

Σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων και οικονομολόγων για Grexit, ο κ. Δραγασάκης, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν για δημοψήφισμα ή εκλογές, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε δημοψηφίσματος ούτε εκλογών».

Όσον αφορά τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) ήταν κατηγορηματικός ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε επιλογή της κυβέρνησης, ούτε δική μου προσωπικά. Στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί». «Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένες προτάσεις... Είμαστε έτοιμοι με βάση τη συμφωνία να συζητήσουμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις κοστολογημένες. Μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για ποιες αλλαγές και πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο αντιπρόεδρος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επιτέθηκε
δε στην ΕΚΤ, αναφέροντας πως μονομερής ενέργεια είναι το γεγονός πως δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.


Πηγή: skai.gr