«Πώς παραποιήσαμε το βίντεο με το δάκτυλο του Βαρουφάκη» (video) – To σχόλιο του ΥΠΟΙΚ

"Εμείς παραποιήσαμε το βίντεο με το μεσαίο δάκτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη", υποστηρίζει με βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο υπεύθυνος μιας σατιρικής εκπομπής του γερμανικού καναλιού ΖDF Γιαν Μπόμερμαν. Πρόκειται για τον παρουσιαστή της σατιρικής ειδησεογραφικής εκπομπής "Neo Magazin Royale".

Μάλιστα, ο επονομαζόμενος και "Γερμανός Τζον Στιούαρτ" (κωμικός, δημοσιογράφος, κινηματογραφικός παραγωγός, στιχουργός και συγγραφέας) δείχνει όλη την τεχνική διαδικασία που ακολούθησε με την ομάδα του. Σημειώνει ότι με την ομάδα του χρησιμοποίησαν τα πλάνα από την ομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Ζάγκρεμπ, και έντυσαν την επίμαχη φράση του κ Βαρουφάκη, με το χέρι σωσία του υπουργού.


Υπενθυμίζει ότι ο λόγος που προέβησαν σε αυτή την κίνηση ήταν για να παγιδεύσουν τον Γερμανό δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD προκειμένου να καταδείξουν τον εμπαθή τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν όποιον επιτίθεται στην πατρίδα τους.

Με μήνυμά του στο Τweeter ο κ Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον κ Γιάουχ, που είχε προβάλει το επίμαχο βίντεο ενώ τού έπαιρνε συνέντευξη, διερωτάται αν θα υπάρξει κάποια απολογία εκ μέρους του, επειδή χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή.

Όσον αφορά τον ιθύνοντα νου του βίντεο, ο Έλληνας υπουργός εξαίρει τη στάση του αναφέροντάς του ότι ότι το χιούμορ, η σάτιρα και η αυτοσαρκασμός είναι μεγάλη διαλύτες τυφλών εθνικισμών. "Εμείς οι πολιτικοί πραγματικά σας χρειαζόμαστε" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η εκπομπή του 34χρονου Μπόμερμαν, προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία από το κανάλι ZDF, συχνά βάζει στον... στόχο την πολιτική επικαιρότητα, γερμανική και διεθνή. Είναι εμπνευστής του μουσικό βιντεοκλίπ διάρκειας 239 δευτερολέπτων και τίτλο "V for Varoufakis" τον παρουσιάζει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως τον "χαμένο γιο του Δία" και "μισό Θεό, μισό σουβλάκι".


Πηγή: skai.gr