Φλαμπουράρης στην «Κ»: Το χρέος στην Ευρώπη είναι αέρας & εμείς θα πληρώσουμε με αέρα

«Δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος» δηλώνει κατηγορηματικά στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης», τονίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προσθέτοντας ότι κίνδυνος «ατυχήματος» δεν υπάρχει για την Ελλάδα και ότι η χώρα θα πληρώσει το χρέος της «με αέρα».

Eιδικότερα, σε ερώτηση για τον αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;». Και συνεχίζει: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα».

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ακόμη ότι ο καπιταλισμός είναι ακόμη εχθρός, ιδιαίτερα σήμερα που γκρεμίζεται το κοινωνικό κράτος.

«Στην Ελλάδα παρήχθησαν χρήματα αλλά δυστυχώς έγιναν τραγικά λάθη, εγκλήματα στο πώς διατέθηκαν, καταναλώθηκαν, φαγώθηκαν – χωρίς εισαγωγικά» επισημαίνει.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής 

«Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τους δανειστές αν πληρώσουν αυτοί τα δάνεια για να μην γίνει παρανόηση... Εάν δεν δώσουν τα χρήματα οι εταίροι είναι μονομερής ενέργεια. Θα κριθούμε με τα δικά μας μέτρα μεταρρυθμίσεων» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της εφημερίδας Αυγή Νίκος Φίλης.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων το Μάρτιο» διαβεβαίωσε δε ο βουλευτής.

«Στο νέο φορολογικό νόμο θα προβλέπεται η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Πηγή: skai.gr