Κλείσιμο

Σκληρή επίθεση ΝΔ σε Βαρουφάκη και Κοτζιά

Σκληρή κριτική κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και του Νίκου Κοτζιά εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω πολιτών που θα αναλαμβάνουν ρόλο φορο-ελεγκτή, και τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών πως τυχόν οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα έφερνε κύμα μεταναστών και ισλαμιστών στην Ευρώπη.

«Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι [...] είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης αναφορικά με την πρόταση του ΥΠΟΙΚ, η οποία έχει αποσταλεί στο Eurogroup και αποτελεί μέρος της δέσμης μέτρων που προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους-πιστωτές.

Ο κ. Καραγκούνης τονίζει επίσης πως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται «ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως στην προσπάθειά του να δείξει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Κοτζιάς «τα κάνει μαντάρα».

Η ΝΔ προειδοποιεί πως τα όσα διακηρύσσει ο ΥΠΕΞ είναι «παρεξηγήσιμα» και μπορούν να στείλουν «το ακριβώς αντίθετο μήνυμα».

Παράλληλα, προσθέτει δηκτικά πως αν η κυβέρνηση θέλει να αποκρούσει τους τζιχαντιστές τότε ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να της πει «να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες», σε μια αναφορά στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης.
Πηγή: skai.gr