Κλείσιμο

ΥΠΟΙΚ: Δεν απορρίφθηκαν οι ελληνικές προτάσεις

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για απόρριψη των έξι ελληνικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euro-working Group προέβη το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας πως κατά τη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το «περιεχόμενο» των ελληνικών προτάσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην παρούσα φάση δεν υφίσταται θέμα έγκρισης ή απόρριψης της ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφησαν να εννοηθεί ότι η ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις. Συμπλήρωσαν πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Η έγκριση της δέσμης των έξι μέτρων, και η γενικότερη συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Αθήνα, αποτελούν προϋποθέσεις για την αποδέσμευση τουλάχιστον μέρος των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που απομένουν στο τρέχουν πρόγραμμα στήριξης.

Τέλος, σημειώνεται πως, με την ίδια ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έλευση κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για αναφορές που είναι «εκτός πραγματικότητας».

Τα περί παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για έλευση κλιμακίων στην Αθήνα είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ