Ξεκάθαρες αποστάσεις παίρνει η κυβέρνηση από τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου

Σαφείς αποστάσεις παίρνει η κυβέρνηση από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία την Τετάρτη έθεσε θέμα εγκυρότητας διατάξεων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους (λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής).στις δηλώσεις της 

«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον σταθμό MEGA.

Προσέθεσε πως η κ. Κωσταντοπούλου «δεν είπε ότι [οι εν λόγω διατάξεις] είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

«Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η Πρόεδρος της Βουλής», είπε στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται, πως η κ. Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε επίσης προς τη Δικαιοσύνη, ότι δεν μπορεί να εμποδίζεται αναιτιολόγητα η παρουσία στη Βουλή εκείνων που είναι σε προσωρινή κράτηση, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει ότι χορήγηση άδειας μπορεί να υπάρχει με ειδική αιτιολογία.

Οι δηλώσεις της προέδρου του κοινοβουλίου προκάλεσαν την αντίδραση κομμάτων της πρώην συμπολίτευσης.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να κάνει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

«Το επίμονο πάθος της κ. Κωνσταντοπούλου για την συνεχή παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή την οδηγεί σε επίμονα θεσμικά ατοπήματα – παρά την αποδοκιμασία των θέσεων της ακόμη και από το κόμμα της», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου επικρότησε η Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι η τοποθέτησή της είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.
Πηγή: skai.gr