ΚΚΕ: Διγλωσσία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

«Η αναγκαία διερεύνηση του ζητήματος, για το πώς εκδόθηκε το επίσημο έγγραφο αστυνομικής εντολής σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης μεταναστών, δεν μπορεί να κρύψει τη διγλωσσία που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική και πρακτική για το μεταναστευτικό ζήτημα, σχολίασε το ΚΚΕ για την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση από τη μία συμμορφώνεται με τις αντιδραστικές δεσμεύσεις της ΕΕ και από την άλλη επιδιώκει να δείξει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο» πρόσθεσε.

«Τα απαράδεκτα κέντρα
κράτησης πρέπει να κλείσουν και στη θέση τους να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς, δημόσιοι και ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας» αναφέρει προσθέτοντας ότι «το βασικότερο είναι να επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, που είναι και η συντριπτική πλειονότητα, να δοθεί άσυλο σε εκείνους που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και άδειες παραμονής σε όσους έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα».

Επιπλέον στο σχόλιο του ΚΚΕ, τονίζεται ότι «χωρίς σύγκρουση και ρήξη με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, τη Σένγκεν και τις Οδηγίες της, την ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε προσωρινή φιλολαϊκή ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος».

«Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και καθαρότητα στα παραπάνω, για τα οποία το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόσφατη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
Πηγή: skai.gr