Σουλτς προς Αθήνα: Κάντε κάτι πιο χρήσιμο αντί να κατηγορείτε τους άλλους

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους και κάντε κάτι πιο χρήσιμο για τους πολίτες. Μην κάνετε ό,τι ‘πουλάει τίτλους’», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο άρθρο που δημοσιεύει στο προσωπικό του προφίλ στο linkedin γράφει χαρακτηριστικά «είναι ώρα να θα θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogrop και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν ροή επενδύσεων, αύξηση των φορολογικών εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και διατήρησης ενός ικανού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, τρεις παράγοντες - κλειδιά μπορούν να δώσουν ώθηση στην Ελλάδα, αν χρησιμοποιηθούν έξυπνα.

«Έως σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να έχει διαγνώσει τα προβλήματα πρόβλημα σωστά αλλά έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους δανειστές της ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αυτή η άποψη μπορεί να περνάει σε ορισμένους από τους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τους πολύπλοκους παράγοντες του προβλήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεύτερον η ΕΕ αρχίζει να καταλαβαίνει τις επιπτώσεις από την ακραία λιτότητα. Τώρα τα υγιή δημοσιονομικά παραμένουν κρίσιμα γιατί χωρίς αυτά οι οικονομίες είναι ασταθείς αλλά από την άλλη υπάρχει ισχυρότερη συνειδητοποίηση της ανάγκης για ανάπτυξη και μέτρων που είναι φιλικά στις επενδύσεις» προσθέτει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Τρίτον η ΕΕ έχει τώρα ένα πολύ συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. Αν η Ελλάδα δημιουργήσει μια οικονομική δομή απαλλαγμένη από την ενδημική διαφθορά με ένα σταθερό νομικό περιβάλλον μπορεί να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια για παράδειγμα» τονίζει ο κ. Σουλτς.

«Το πεδίο ευκαιρίας λοιπόν είναι απέραντο. Αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού θα εξαρτηθεί από το πόσο εποικοδομητικά θα χρησιμοποιούν οι προσεχείς μήνες. Ως εκ τούτου, δεν θα ανέβω βέβαια στα "κερδοσκοπικά ή αντεγκλητικά βαγόνια" και θα καλέσω όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο, ασκώντας ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική. Υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν στην παρούσα φάση» καταλήγει.
Πηγή: skai.gr