Μαξίμου προς ΝΔ: Η ΣΣΕ υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ

«Ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ για τη συλλογική σύμβαση ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση:

1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.
3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.
4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.

Η απάντηση της ΝΔ


«Καλό είναι ο κ. Σακελλαρίδης να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέρφους του, υπουργούς της κυβέρνησής του, ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Βαρουφάκης, σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις του, και παρότι ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ!

Θυμίζουμε ότι την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο, που όμως λίγες ώρες μετά, άδειασε ο κ. Βαρουφάκης!» τονίζει.

«Αλλά και κάτι ακόμα: Μην εκθέτει τους συναδέρφους του υπουργούς ο κ. Σακελλαρίδης γιατί, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει:

-Την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.
-Την έκτακτη εισφορά την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.
- Το χαράτσι για την ΕΡΤ το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς.

Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο «γέφυρα», την τρόικα «θεσμούς» και τα δημοσιονομικά μέτρα ως «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον Ελληνικό λαό!» καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.






Πηγή: skai.gr