ΝΔ: Αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα στη ΓΕΝΟΠ – 1,5 ευρώ στους έχοντες ανάγκη

«Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Ισχυρίζεται ότι, δήθεν, η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15, με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ «μιλάμε και για απύθμενη υποκρισία. Γιατί ενώ χαρίζουν αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις 1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την ‘ανθρωπιστική κρίση’».

Ο κ. Καραγκούνης προσθέτει ότι «είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ, μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η κομματική της πελατεία».

«Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σήμερα πίσω την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για υποκρισία και φαρισαϊσμό κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος σε σημερινή (Τρίτη) δήλωση με αφορμή τις αντιδράσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση.

Πηγή: skai.gr