ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο (upd)

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους « γιατί η κυβέρνησης αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο – σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα – αναγκάζοντας την Πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής πάντως διαψεύδει οποιαδήποτε εντολή απαγόρευσης κατάθεση επικαίρων ερωτήσεων ενώ υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου από την πρώτη ομιλία της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε απευθύνει συστάσεις προς την κυβέρνηση και στους Υπουργούς να παρίστανται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίεςδε, η κωλυσιεργία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν κατανεμηθεί οι αρμοδιότητες στους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πάντως θεωρεί πως «Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί – όπως έπραξε και για την παράταση της Δανειακής Σύμβασης και του Προγράμματος – να αποφύγει τη συζήτηση στη Βουλή για καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία, αρκούμενη στην πολιτική των non paper» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου