Κλείσιμο

Ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας παίρνει η Κομισιόν

Pόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα πως οι δυο ιβηρικές χώρες προσπάθησαν να σχηματίσουν μέτωπο κατά της Αθήνας για να εξυπηρετήσουν εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.

«Βρισκόμαστε σε στενές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους [...] για να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ενότητας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά τα κράτη της ευρωζώνης», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία έχουν ζητήσει από την Κομισιόν να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Η υπόθεση ξεκίνησε το Σάββατο, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε Μαδρίτη και Λισσαβόνα πως, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την άνοδο αριστερών δυνάμεων στις χώρες τους, υιοθέτησαν υπέρμετρα σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα.

Άμεση ήταν ωστόσο η απάντηση του ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος τόνισε πως η Ισπανία δεν φέρει καμία ευθύνη για την οργή που έχει προκληθεί στην Ελλάδα λόγω της αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
Πηγή: skai.gr