Κλείσιμο

Επαναπατρισμό των καταθέσεων μελών της κυβέρνησης και βουλευτών ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

Επαναπατρισμό των καταθέσεων που ακόμα διατηρούν στο εξωτερικό μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς και μέλη του κοινοβουλίου, ζητά με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας παράλληλα τη διενέργεια ελέγχων σε όλους τους πολιτικούς που μετέφεραν χρήματα εκτός Ελλάδος ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της θωράκισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος καλεί την Πρόεδρο της Βουλής, μέσω του θεσμικού της ρόλου, «να ζητήσει από όλους τους Έλληνες Βουλευτές και τα μέλη της Κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και ως παράδειγμα προς όλους τους πολίτες».

«Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – πέρα από την βοήθεια της ΕΚΤ – θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες, επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες, όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό τα τελευταία έτη», αναφέρει ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου