Μόνο για συζήτηση θα έλθει στη Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους

Στη Βουλή, αλλά μόνο για συζήτηση, κατατίθεται η συμφωνία με τους εταίρους, όπως προκύπτει από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όπως δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει το ζήτημα στη Βουλή, όμως επιλέγει να μην φέρει προς κύρωση τη συμφωνία καθώς πρόκειται για μια απλή 4μηνη παράταση μιας δανειακής σύμβασης.

Τόνισε πως η απόφαση να μην τεθεί η συμφωνία σε ψηφοφορία δεν οφείλεται σε τυχόν ανησυχίες για εσωτερικό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι είναι μεν θέμα δημοκρατικής τάξης να ενημερωθεί η Βουλή και να γίνει συζήτηση επί του πολιτικού περιεχομένου της συμφωνίας, όμως ταυτόχρονα δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή να κυρωθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης.

Μάλιστα, προσέθεσε η πηγή, εάν ερχόταν προς κύρωση η συμφωνία, ενδεχομένως αυτό να ερμηνευόταν ως αναδρομική νομιμοποίηση και των προηγούμενων τριών δανειακών συμβάσεων.

Συμπλήρωσε πως από τις τρεις σχετικές συμβάσεις η πρώτη δεν ήλθε καθόλου στη Βουλή και οι άλλες δυο εγκρίθηκαν μόνο ως σχέδια με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Πηγή: skai.gr