Κλείσιμο

Απάντηση Μαξίμου στον Ραχόι: Παρερμηνεία του λόγου του πρωθυπουργού

Για παρερμηνεία του λόγου του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου απαντώντας στη δήλωση του Ισπανού ομολόγου του Μαριάνο Ραχόι («είναι παλιό κόλπο να βρίσκεις εξωτερικό εχθρό).

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων» τόνισαν. «Οποιαδήποτε, λοιπόν, παρερμηνεία της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση του διαλόγου» διευκρίνισαν οι κυβερνητικοί παράγοντες στο πρακτορείο Reuters.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία. Η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό –άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό. Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός» σημειώνουν.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι συνασπίστηκαν εναντίον της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης. Το σημείο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μαδρίτης είναι η αποστροφή Τσίπρα για τις αντιδράσεις Ραχόι, τις οποίες συνέδεσε με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και την διαφαινόμενη εκλογική άνοδο του αριστερού Podemos «αδελφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόσο η κυβέρνηση της Ισπανίας όσο και της Πορτογαλίας εξέφρασαν επισήμως τη δυσφορία τους για την ελληνική στάση στις Βρυξέλλες, ενώ ο κ. Ραχόι ανήρτησε σχετικές δηλώσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter. 
Πηγή: skai.gr