Καλύβης: Ετεροβαρής συμφωνία - Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίος

Τροπολογία που θα αφορά στη συμφωνία που συνήφθη με τους εταίρους, και το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα, αναμένεται να καταθέσει την Κυριακή η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας Αλέκος Καλύβης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο «δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ -είπε ο κ. Δραγασάκης - πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι «μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε.»

Εξήγησε ότι η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. «Κερδίσαμε χρόνο, δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας» διευκρίνισε.

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη.»



Πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να οργανωθεί η θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς.

Να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά.

Καταλήγοντας, ο κ. Δραγασακης τόνισε «πως απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου.»

«Είπαμε αλλεπάλληλα "όχι" σε συνθήκες αφόρητης πίεσης με χαρακτήρα ανοιχτού εκβιασμού» τόνισε για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στην ΚE.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε
με κανέναν τις αρχές μας και την ιστορία μας... Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει μπροστά στα στις δυσκολίες όπως ελπίζουν κάποιοι, και θα διαψευσθούν» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr