Κουτσούμπας: Ρήξη με την ΕΕ – Η κυβέρνηση δεν έφερε την κατάργηση των μνημονίων

Σε ρήξη με την ΕΕ κάλεσε το λαό ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο κατά της απόφασης του Eurogroup.

Επιτέθηκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «ένα μήνα μετά τις εκλογές δεν έχουν φέρει στη Βουλή την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικων νομών.»

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να φέρει στη Βουλή για ενημέρωση και έγκριση την τετράμηνη παράταση και μαλιστα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε εκ νέου τα περί «περήφανης διαπραγμάτευσης» διαφημιστική απάτη και απάντησε με 11 σημεία στη νέα συμφωνία του υπέγραψε η κυβέρνηση λέγοντας ότι «επί της ουσίας δεν διασφαλίζεται ούτε η πρώτη κατοικία και οτι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τον λογαριασμό.»

«Σα δε ντρεπόμαστε, έλεος πια...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ. του ΚΚΕ, επισημαίνοντας «λες και μέχρι τα μνημόνια η ΕΕ ήταν παράδεισος και άλλαξαν όλα εν μία νυχτί...»

Τέλος, κάλεσε τον κ. πρωθυπουργό να απαντήσει τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για «αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.»



Πηγή: skai.gr