Κλείσιμο

Πυρετώδεις διεργασίες για την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου

Η προώθηση του κυβερνητικού έργου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη σκιά της παραδοχής πως η χώρα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τα πέντε πρώτα νομοσχέδιά της, που θα αφορούν τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ΕΡΤ, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, θα υπάρξει και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο.

Στις 19:30 θα συνεδριάσει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου για τις επόμενες εβδομάδες. Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει τα νομοσχέδια που θα προωθήσει άμεσα η κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις της Αθήνας λαμβάνονται υπό τη σκιά του χρηματοδοτικού κενού και της μεγάλης υστέρησης στα φορολογικά έσοδα, με την κυβέρνηση να φαίνεται πως αποθέτει ελπίδες στο ενδεχόμενο παραχώρησης άδειας από την ΕΚΤ για έκδοση εντόκων γραμματίων πέρα από το όριο των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πηγή: skai.gr