Θεοδωράκης: Ο Γκάμπριελ υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στη Γερμανία

«Ήταν μία συνάντηση που ξεκίνησε ψυχρά αλλά τελείωσε θερμά (...) ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ένας Σοσιαλδημοκράτης που υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και γιατί είναι ένας καθαρόαιμος ευρωπαϊστής»»., δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό αντικαγελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησε το ζήτημα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, με τον κ. Γκάμπριελ να υπογραμμίζει την πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει με την τεχνογνωσία της την χώρα μας στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής και την πάταξη της διαφθοράς.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπογράμμισε πως «οι λίγοι έχοντες συμπατριώτες του το ΄45 βοήθησαν πάρα πολλούς ανέστιους και αδύναμους Γερμανούς» και αναρωτήθηκε «γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο και το Παρίσι και δεν βοηθούν τη χώρα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι μέρος της ευθύνης ανήκει στην τρόικα που «φέρθηκε ως λογιστικός ελεγκτής ενώ θα έπρεπε να ρίξει το βάρος της στην παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων».


Πηγή: Πηγη: skai.gr