Τσίπρας: Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα

«Το επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της συμφωνίας με τους θεσμούς (τρόικα) αλλά των διαφωνιών στους κόλπους του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε αυτή την τετράμηνη μάχη στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.

«Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό, να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατιά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα, να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα ενδεκαμελής Πολιτική Γραμματεία στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Δεν είναι δεσμευτικό να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή», τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Θα δούμε τι θα γίνει σε όσα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια έχει τεθεί προς έγκριση και η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Προεδρείο της Βουλής θα πάρει τις αποφάσεις της τις επόμενες μέρες», διευκρίνισε.
Πηγή: skai.gr