Ερώτηση Μεϊμαράκη στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχετικά με τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, ζητώντας ενημέρωση.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει «πολύ θολό το τοπίο στην οικονομία» προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος της Βουλής «με έμφαση τόνισε ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει». Μάλιστα, ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφέρει στην ερώτησή του ότι «οι βουλευτές και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Μεϊμαράκης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει πότε θα ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και μέσω αυτής τον ελληνικό λαό, για το περιεχόμενο της συμφωνίας καθώς και πότε θα κατατεθεί για ψήφιση η εν λόγω συμφωνία στη Βουλή.

«Να έρθει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία»

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία και «ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» όπως αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση η συμφωνία χαρακτηρίζεται «ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων».

«Δεν είναι δεσμευτικό να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή», τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr