Κουτσούμπας: Διαφημιστική απάτη τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης

«Διαφημιστική απάτη» χαρακτήρισε τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε ότι στο τέλος Ιουνίου θα έλθει νέο μνημόνιο, -ανεξαρτήτως ονομασίας- το οποίο κατά 70% θα περιέχει όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, ενώ το υπόλοιπο 30% θα περιλαμβάνει μέτρα από την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και τόνισε πως ότι και να επιλεγεί από αυτήν είναι αντιλαϊκό μέτρο.

Παρέπεμψε στο αυριανό (Παρασκευή) μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα, λέγοντας ότι το ΚΚΕ θέλει να ενημερώσει με τις θέσεις του τον λαό, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται, «αλλά να οργανωθεί και να παλέψει, ξεκινώντας με μαζική πάλη του κινήματος, από τη διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων ετών».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι στην πολιτική ενίοτε μπορεί ένας συμβιβασμός να είναι και απαραίτητος, τονίζοντας, ότι έχει σημασία τι είδους είναι αυτός και πρόσθεσε ότι ο συμβιβασμός της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκός και οδηγεί σε επικίνδυνους για τον λαό δρόμους.

Περιέλαβε στο διεκδικητικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, θέσπιση αφορολόγητου 40.000 ευρώ για την οικογένεια.

Επίσης, σχετικά με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση του μνημονίου και των όλων των εφαρμοστικών νόμων, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα νόμο και υπενθύμισε ότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί σε Επιτροπή της Βουλής και επί της αρχής είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με βάση τις διακηρύξεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φέρει την πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής» πρόσθεσε.

Είπε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι πρόταση ρήξης με την ΕΕ, επισήμανε ότι η χώρα έχει πλούτο, αλλά η παραγωγική δυνατότητα και ανάπτυξη διαφόρων τομέων της οικονομίας δεσμεύονται από τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, «οι οποίες θα εξακολουθήσουν να ακολουθούνται και σύμφωνα με τη λίστα Βαρουφάκη» και πρόσθεσε ότι η ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ αν δεν συνοδεύεται από κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από την λαϊκή εξουσία, ώστε αυτή να έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, «είναι μια τρύπα στο νερό».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ