Θεοδωράκης: Το Ποτάμι προτείνει για Πρόεδρο τον Νίκο Αλιβιζάτο (upd)

Τι προβλέπεται για την εκλογή Προέδρου ΕΔΩ 

Τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο το Ποτάμι όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Αλιβιζάτος είναι «ένας ανυποχώρητος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Ένας επιστήμονας με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, ένας ενεργός πολίτης, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι «η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα.»

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».


Πηγή: skai.gr