Βαρουφάκης: Ελπίζουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα – «πολύ καλές» οι συζητήσεις

Την ελπίδα και αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών της στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο της έκτακτης συνεδρίασης των 19 ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, η οποία έληξε χωρίς κάποια συμφωνία ή το αναμενόμενο κοινό ανακοινωθέν.

«Ελπίζουμε πως έως το τέλος της συνάντησης τη Δευτέρα θα έχουμε την καλύτερη δυνατή κατάληξη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών. «Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η Ευρώπη πάντα βρίσκει τρόπους να ξεπεράσει τα προβλήματα και βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα». συμπλήρωσε, ερωτηθείς για το εάν είναι αισιόδοξος για την προοπτική εξεύρεσης κάποιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως ποτέ δεν υπήρχε σκοπός να βρεθεί κάποια οριστική λύση στο έκτακτο Eurogroup και έκανε λόγο για «πολύ καλές» και «δημιουργικές» συζητήσεις με τους ευρωπαίους ομολόγους του, κατά τις οποίες του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

«Μιλήσαμε για την ουσία και τη διαδικασία […] Στόχος της συνεδρίασης ήταν να ακούσουν τη ρηξικέλευθη ανάλυσή μας γιατί το [ισχύον] πρόγραμμα δεν βγαίνει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως στόχος είναι να βρεθεί μια «καθαρτική» λύση που θα επιτρέψει τη διόρθωση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί κατά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Σημείωσε μάλιστα πως υπήρξαν «πολλά σημεία σύμπτωσης» με πολλούς εταίρους και ορισμένα σημεία σύμπτωσης με όλους, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Πηγή: skai.gr