Κλείσιμο

Γλέζος: Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το ’40, το ίδιο θα γίνει και τώρα

Με τον ελληνοϊταλικό πόλεμο συνέκρινε τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Mega, ενώ συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον τότε γγ. του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη.

«Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με επιμονή.

Ο κ. Γλέζος είπε δε ότι ο πρωθυπουργός με το ύφος του τού θύμισε τον Ζαχαριάδη και το περίφημο γράμμα του το 1940 (σ.σ καλούσε για αντίσταση) και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες (...) Ταυτοποιήθηκε με την ιστορία ο Αλέξης Τσίπρας»

«Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», είπε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.
Πηγή: skai.gr