Γκάμπριελ: Δε θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι την αλλαγή της ελληνικής πολιτικής

«Οι οικονομικές συνέπειες ενός επαναπροσδιορισμού της ελληνικής πολιτικής, δεν μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες χώρες και να πληρώνονται εκεί από τους φορολογούμενους», δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ζητώντας από την Αθήνα την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.

Ο κ. Γκάμπριελ τόνισε πως το γεγονός ότι οι Έλληνες αναγκάστηκαν να υποστούν τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών «δεν είναι ευθύνη της ΕΕ ή της τρόικας, αλλά των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα - ανεξάρτητα αν ήταν συντηρητικές, ή, δυστυχώς, και σοσιαλιστικές», προσθέτοντας την πρόθεση της γερμανική κυβέρνησης  «να παραμείνουμε μαζί στην Ευρώπη και Ευρωομάδα».

Καταλήγοντας αναγνώρισε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός σαφούς που προγράμματος στο οποίο «θα πρέπει όλη η Ευρώπη να είναι ενωμένη».

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για διάλογο σχετικά με την ελαχιστοποίηση του κόστους της ελληνικής κρίσης όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους Ευρωπαίους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι στόχος της Αθήνας είναι μια «κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα» που θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη.

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πρώτη πέτρα του ντόμινο αλλά δεν είναι υπεύθυνη για την επίδραση ντόμινο», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ