Γερμανικά ΜΜΕ: Ρήξη - σκάνδαλο στην Αθήνα - Ψυχρή στάση Βερολίνου

Για «ρήξη - σκάνδαλο στην Αθήνα» και «τροχιά σύγκρουσης» κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το γερμανικό περιοδικό Bild αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης «έβγαλε την τρόικα από την πόρτα», καθώς και την αντίδραση του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της καγκελαρίας τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ Άνγκελας Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υπάρχει επαφή, δεν προβλέπεται να υπάρξει άμεσα... Στις 12 Φεβρουάριου στη σύνοδο κορυφής θα συναντηθούν, δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος.

«Χρειάζονται δυο μέρη για επαφή, ούτε η Αθήνα έχει κάνει κρούση» ανέφερε δε με νόημα, ενώ πρόσθεσε εμφατικά ότι οι ελληνικές εκλογές «δεν θα επηρεάσουν τις ισχυρές σχέσεις Γαλλίας – Γερμανίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ισχυρό μέτωπο έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου.

«Αν η Αθήνα θέλει πορεία σύγκρουσης, θα χάσει» προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Για «τεράστιες διαφορές που παραμένουν» έκαναν λόγο πηγές της Ευρωζώνης.

«Στη Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη, αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό» τόνισε στο Mega υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σχολιάζοντας δηκτικά το δείπνο Σουλτς, Μέρκελ και Ολάντ.
Πηγή: skai.gr