Πηγές Eυρωζώνης: Παραμένουν τεράστιες διαφορές με την Ελλάδα

Για «τεράστιες διαφορές που παραμένουν» έκαναν λόγο πηγές της Ευρωζώνης σχολιάζοντας τις σημερινές «αρκετά εποικοδομητικές» συνομιλίες στην Αθήνα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να γνωριστούν και έγινε ανταλλαγή απόψεων. «Είναι η αρχή μιας διαδικασίας», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι το κλίμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών ήταν εμφανώς βεβαρημένο. 

Για πρωτογενώς ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και όχι για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και για δέσμευση από τη λαϊκή εντολή να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο πρωθυπουργός δεν έκανε λόγο για κούρεμα χρέους, αλλά για διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, και εστίασε στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr