Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση επέλεξε σύγκρουση – Η κατάσταση είναι ανησυχητική

«Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη (...) Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Εurogroup.

«Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο ‘τέλος της μέρας’ θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Δυστυχώς, τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το κόμμα, «η κυβέρνηση έχει χρέος να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει. Το Ποτάμι είναι πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης.»

«Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση» καταλήγεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr