Κλείσιμο

Σακελλαρίδης: Να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η ΝΔ για τη Ρωσία

Επικρίσεις κατά της ΝΔ για τις θέσεις της σχετικά με την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών, διατυπώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι τη στιγμή που η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε «ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση», η ΝΔ είδε «λόγια του αέρα» και «κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις» και καλεί τη ΝΔ «αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση είχε εξαπολύσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, κάνοντας λόγο για «παλληκαρισμούς του Αλ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία».

«Μέσα σε δύο μέρες η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου μετρά μόνο απώλειες. Οι παλληκαρισμοί του κ. Τσίπρα και του υπουργού του για την Εξωτερική Πολιτική σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία, όχι μόνο αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αλλά κατέληξαν και στο αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί η νέα κοινοτική απόφαση δεν σταματά, αλλά επεκτείνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις» ανέφερε.

«Με τέτοιες πρακτικές όμως η αξιοπιστία της χώρας υπονομεύεται και η θέση της στο πλαίσιο των εταίρων και συμμάχων μας αποδυναμώνεται. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας οι κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες να παραμερίζουν τις εθνικές προτεραιότητες» πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.
Πηγή: skai.gr