Κλείσιμο

Η γερμανική αλληλεγγύη «έφτασε στα όρια» της και δεν εκβιάζεται

Η αλληλεγγύη της Γερμανίας έφτασε στο απόλυτο όριό της για τη διάσωση της Ελλάδας, όμως το Βερολίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Αθήνα, με βάση τα συμφωνηθέντα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Τόνισε πως οι συμφωνίες έχουν αξία μόνο εφόσον οι εταίροι μπορούν να στηριχθούν στην τήρησή τους, και υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς.

Επισήμανε δε πως μια επέκταση του ελληνικού μνημονίου έχει νόημα μόνο εάν η χώρα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η εν λόγω δήλωση έρχεται τη στιγμή που, σύμφωνα με τους «Financial Times», ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται κατά της τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος, πέραν τις 28ης Φεβρουαρίου, εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί πως θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε πως τα αιτήματα για διεθνή διάσκεψη για το χρέος έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Προσέθεσε μάλιστα πως η Ελλάδα δεν έχει ως τώρα ζητήσει επέκταση του προγράμματος στήριξης, που κανονικά λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
Πηγή: skai.gr