Σε εξέλιξη η συνάντηση Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκη, μετά τις επαφές με Τσίπρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση μεταξύ του προέδρου πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, και του νέου ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη. Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλευρό του κ. Βαρουφάκη βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κοινές δηλώσεις αναμένονται στις 16:15.

Τον κ. Ντάισελμπλουμ συνοδεύει ο πρόεδρος του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος και αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία τόσο για το κόστος των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης όσο και την εικόνα εκτροπής του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει χρόνο για τη διαπραγμάτευση, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα τεθεί στον κ. Ντάισελμπλουμ το θέμα σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση «δε θέλει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ» των δόσεων που εκκρεμούν, αντίθετα θέλει «να ξανασκεφτεί ολόκληρο το πρόγραμμα» στήριξης, δήλωσε νωρίτερα στους «New York Times» ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης «οφείλει να μας πει η κυβέρνηση από πού θα βρει τα χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους«, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της για τη συνέντευξη η Νέα Δημοκρατία.
Πηγή: skai.gr