Συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Μαξίμου ενόψει των επαφών με Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των επαφών που θα έχουν με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ουσιαστικά ανοίγει τη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με την Ευρώπη.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να ακούσει τις θέσεις της Αθήνας σχετικά με το οικονομικό της πρόγραμμα, αφότου στο Eurogroup της Δευτέρας διεμήνυσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση να διαμορφώσει την οικονομική πολιτική της.

Παρών στις επαφές θα είναι και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία τόσο για το κόστος των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης όσο και την εικόνα εκτροπής του προϋπολογισμού.

Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει χρόνο για τη διαπραγμάτευση, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα τεθεί στον κ. Ντάισελμπλουμ το θέμα σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση «δε θέλει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ» των δόσεων που εκκρεμούν, αλλά αντίθετα θέλει «να ξανασκεφτεί ολόκληρο το πρόγραμμα» στήριξης, διαμηνύει εν τω μεταξύ ο κ. Βαρουφάκης, μέσω συνέντευξης στους «New York Times».
Πηγή: skai.gr