Συναντήσεις Τσίπρα με Αναστασιάδη και Ρέντσι την άλλη εβδομάδα

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ρέντσι πρόκειται να έχει την άλλη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη του ως πρωθυπουργός την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου επισκεπτόμενος την Κύπρο, με συνέπεια να αναβληθεί η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Την επομένη, στις 3 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι.

Όπως τονίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο πρωθυπουργοί θα γευματίσουν μαζί στην έπαυλη της Ρώμης Ντόρια Παμφίλι, όπου ο Ρέντσι συνηθίζει να υποδέχεται πολλούς από τους ξένους προέδρους και πρωθυπουργούς.

Κύρια θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη κα η στενότερη συνεργασία των μεσογειακών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντάται αύριο Παρασκευή με τον πρόεδρο τoυ Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στις 11 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άγχελ Γκουρία με αντικείμενο την τεχνογνωσία του Οργανισμού για το χρέος.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ