Σαμαράς: Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους

Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

Επικαλούμενος τις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως με την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο δημόσιο ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν καλλιεργήσαμε φόβο, επισημάναμε κινδύνους και είπαμε αλήθεια».

«Αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές, θα είχε προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε προχωρήσει ταχύτερα στη συμφωνία με την τρόικα» εκτίμησε.

«Εμείς θέλουμε στέρεα την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι «αν οι ιδεοληψίες τους υπονομεύσουν τις βασικές σταθερές, τότε η ΝΔ θα αντιδράσει», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν».

«Πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει και πάλι τον ιστορικό της ρόλο(...)Η δικαίωση της ΝΔ θα έλθει σύντομα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Είπε ακόμη ότι προεκλογικά δεν προβλήθηκε αρκετά η μεταρρυθμιστική ατζέντα και ότι στο εξής θα επικεντρώσει «στη στήριξη της μεσαίας τάξης, που είναι η ραχοκοκαλιά της παράταξης, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας».

Όσον αφορά την παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να μην παραδώσει, αλλά αυτή η συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ πρώτος τηλεφώνησα το βράδυ των εκλογών για να συγχαρώ τον νικητή των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε εποικοδομητική αντιπολίτευση με στόχο την προστασία της μεσαίας τάξης, τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την προστασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα προταθεί αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Βρούτσης.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr