Γκάμπριελ: Οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος των Ευρωπαίων

Οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν στην Ελλάδα από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαίων», δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Φυσικά κάθε δημοκράτης οφείλει να σεβασθεί μία δημοκρατική απόφαση [του ελληνικού λαού], όπως οφείλει να αποδεχθεί το δικαίωμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να θέσει έναν νέο προσανατολισμό. Είναι όμως, επίσης, αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ότι οι αλλαγές στην ελληνική πολιτική δεν θα γίνουν εις βάρος τους», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος.

Ο κ. Γκάμπριελ υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας και Αθήνα θα πρέπει να σεβαστούν τους όρους του προγράμματος διάσωσης που έχουν συμφωνηθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συμπλήρωσε δε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κατηγορεί την τρόικα για την άνιση κατανομή του πλούτου που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα επιτύχει να διαλύσει το σύστημα διαφθοράς και της ευνοιοκρατίας» που οδήγησε την Ελλάδα στην αποτυχία επί χρόνια.

Η χώρα αυτή υπήρξε «επί πάρα πολύ καιρό λεία λίγων οικογενειών» πρόσθεσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr