Κλείσιμο

Καμμένος στη La Stampa: Θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει ακόμη να αρχίσει» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα Λα Στάμπα.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος προσθέτει:«θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία».

«Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέψουν στις χώρες τους» δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο υπουργός Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις θέσεις του» και πως «αποτελεί κοινή θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και οικονομικά την Ελλάδα, να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα σύνορά της, διότι είναι μια χώρα πιο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες».
Πηγή: skai.gr