Σκουρλέτης: Έχουμε ανοίξει την πόρτα της διαπραγμάτευσης δεν είμαστε πια στον προθάλαμο

«Έχουμε ανοίξει την πόρτα της διαπραγμάτευσης δεν είμαστε πια στον προθάλαμο» τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς για τις χθεσινές (Τρίτη) δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η αλλαγή του μέτρου για την πολιτική επιστράτευση, όπως και τα μέτρα για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης», τόνισε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι «θα κινηθούμε στον αντίποδα των μνημονιακών επιταγών και κατευθύνσεων, γιατί αυτό είναι επιλογή του λαού».

«Όσοι άνθρωποι έχουν αντισυνταγματικά απολυθεί θα επαναπροσληφθούν», τόνισε από την πλευρά του ο υπερυπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Αυτά, πρόσθεσε, είναι γνωστά και τετριμμένα αρκεί να τα εφαρμόσουμε κιόλας.

Την άμεση ανάκληση όσων απολύσεων από το Δημόσιο έγιναν αντισυνταγματικά, προανήγγειλε την Τρίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.


Πηγή: skai.gr