Με εκπλήξεις οριστικοποιείται το νέο κυβερνητικό σχήμα, εκτός κυβέρνησης η Κωνσταντοπούλου

Οριστικοποιείται η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η ανακοίνωση του οποίου αναμένεται εντός της ημέρας, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται στις 15:00 και την ορκωμοσία να ακολουθεί στις 17:00 το απόγευμα.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του οικονομικού κύκλου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσω διαδικτύου. Στο ΥΠΟΙΚ ορίζεται επίσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αρμοδιότητα τα έσοδα και πιθανώς και ο Γιάννης Μηλιός.

Τα τέσσερα υπερ-υπουργεία

Στο υπερ-υπουργείο Εσωτερικών υπήρξε αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως το χαρτοφυλάκιο θα πήγαινε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνει στον Νίκο Βούτση. Θέση αναπλήρωση υπουργού με ευθύνη τα σώματα ασφάλειας αναλαμβάνει ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. 

Αντίθετα, η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως ορίζεται Πρόεδρος της Βουλής. 

Στο δεύτερο υπερ-υπουργείο, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και ένας από τους αναπληρωτές υπουργούς, με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία, θα είναι ο Θοδωρής Δρίτσας.

Στο τρίτο υπερ-υπουργείο, που ειναι το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργός αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με έναν από τους αναπληρωτές υφυπουργούς τον Γιάννη Τσιρώνη, που προέρχεται από τους Οικολόγους.

Το τέταρτο υπερ-χαρτοφυλάκιο, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα ο Αριστείδης Μπαλτάς, με πιθανό συνεργάτη στο χώρο του Πολιτισμού τον Νίκο Ξυδάκη.

Και τα υπόλοιπα...

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως δήλωσε ο ίδιος μέσω του ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι θα δώσει θρησκευτικό όρκο.

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης, με Υφυπουργό τη Ρουλά Αντωνοπούλου.

Υπουργός Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Νικολούδης.

Στο υπουργειο Εξωτερικών πηγαίνει ο Νίκος Κοτζιάς, με συνεργάτες τη Νάντια Βαλαβάνη και τον πρώην ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Οι θέσεις των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Από τους τέσσερις υφυπουργούς που θα προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, υφυπουργός Επικρατείας, κάτω από το Νίκο Παππά, με αρμοδιότητα τις σχέσεις των δύο κομμάτων.

Η Μάρια Κολλια – σύμφωνα με πληροφορίες – αναλαμβάνει υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, η Έλενα Κουντουρά υφυπουργός Τουρισμού και ο Παναγιώτης Σγουρίδης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο οποίος συναντήθηκε λίγο μετά τις 12:00 με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr