Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την αξιοπρέπεια

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσιπρας κάνοντας λόγο για το αποτύπωμα μιας κυβέρνησης «ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που ενορχήστρωσε και υπηρέτησε την πιο χυδαία προεκλογική καμπανιά (...) επενδύοντας στο φόβο και την τρομοκρατία».

Υποστήριξε ότι η μόνη δύναμη σταθερότητας που υπάρχει σε αυτό τον τόπο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι εγγυάται «τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις, την αξιοπρέπεια».

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία, σχολίασε ότι δεν πρόκειται για αλαζονεία, ούτε για ανάθεση και πως το κόμμα επιθυμεί μια «ισχυρή εντολή» για την εφαρμογή του προγράμματός του.

Νωρίτερα, στη διακαναλική συνέντευξη του κόμματος, ο κ. Τσιπρας προσδιόρισε τον Ιούλιο ως χρονικό ορίζοντα για την επίτευξη συμφωνίας επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές καθώς, όπως υποστήριξε, η ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι περί δυνατότητας αγοράς ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ στα μέσα Ιουλίου «έσβησε το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί» της κυβέρνησης που προειδοποιούσε για στενά χρονικά περιθώρια στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Πηγή: skai.gr