Δραγασάκης: Χρειαζόμαστε κυβέρνηση που πολεμάει, ανοιχτό πόσο & πότε θα πετύχουμε

Στη ανάγκη εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στην ανάγκη μαχητικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από τη νέα κυβέρνηση, επέμεινε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Μega. Όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

“Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πολεμάει, πόσο και πότε θα πετύχουμε είναι ανοιχτό” παραδέχθηκε πάντως ο υποψήφιος βουλευτής.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν στελέχη του κόμματος όσον αφορά θέματα όπως το φορολογικό, δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, επισημαίνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ομοιογενές κόμμα”.

Μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στη μεταρρύθμιση του κράτους με μέτρα όπως τη θέσπιση περιουσιολογίου, για να ξέρει το κράτος ακριβώς τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε πολίτη, ιδιαίτερα των πλουσίων των οποίων όπως είπε η περιουσία δεν είναι γνωστή.

Όπως τόνισε, τα έσοδα από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα χρειαστεί να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. που ήταν ο αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, και εσόδων 3 δισ. ευρώ σήμερα με τον ΕΝΦΙΑ.

“Χρειαζόμαστε πολιτικό ήθος” ανέφερε δε, σχολιάζοντας το προεκλογικό κλίμα.

Πηγή: skai.gr