Ολάντ: Μόνο η Ελλάδα μπορεί να λάβει την απόφαση για παραμονή της στην ευρωζώνη (upd)

«Μόνο η Ελλάδα μπορεί να λάβει την απόφαση για την παραμονή της στην ευρωζώνη» επισήμανε την Κυριακή σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι το Βερολίνο θεωρεί αντιμετωπίσιμη μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Όσον αφορά το επίμαχο δημοσίευμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αναφέροντας ότι «δεν είναι ώρα για να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση». «Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας. Εναπόκειται μόνο στην Ελλάδα να αποφασίσει» σημείωσε. 

«Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το πεπρωμένο τους όμως, ταυτόχρονα, υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και πρέπει να γίνουν σεβαστές» σημείωσε o γάλλος πρόεδρος ερωτηθείς για την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
  
Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, αλλά η ευρωζώνη δεν μπορεί να εκβιάζεται και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, διεμήνυσε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.


Επίθεση σε Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ με αφορμή την Ελλάδα, εξαπέλυσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Η Μέρκελ δεν θέλει μια ελεύθερη Ελλάδα στη γερμανική Ευρώπη. Αν ο Ολάντ υπήρχε, τι θα έλεγε;», έγραψε ο κ. Μελανσόν στο λογαριασμό του στο Twitter.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ