Κλείσιμο

Μήνυμα κατά της προεκλογικής πολυφωνίας από Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος στα φαινόμενα πολυφωνίας που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως τα στελέχη του Κουμουνδούρου πρέπει να επικεντρωθούν στον αντίπαλο που έχουν μπροστά τους, ενώ φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Τόλιο, είπε: «αν θέλει κάποιος να πει κάτι για να ξεχωρίσει, θα ασχοληθεί μαζί του ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του φέρεται να επανέλαβε την πρόσκλησή του για συνεργασία προς όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, της οικολογίας και του αντιμνημονιακού χώρου, ενώ δεν απέκλεισε και τη μετεκλογική συνεργασία με ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αναφέρθηκε επίσης συγκεκριμένα σε ενδεχόμενο συνεργασίας στους Οικολόγους - Πράσινους, με τους οποίους επιδιώκει συνεργασία και η ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με το «ναυάγιο» στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, φέρεται να είπε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε ένας ειλικρινή πολιτικό διάλογο, σημειώνοντας ότι υπήρξε κοινός τόπος στην εκτίμηση ότι είναι όφελος για το τόπο η πτώση της κυβέρνησης, η κυβερνητική αλλαγή και η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να τόνισε ότι η στάση και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτιά ήταν ειλικρινής, αλλά θα σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να συμπορευτούν προεκλογικά, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καταθέσει τροπολογία που θα αφορά τις συμμαχίες αλλά και τα πρόσωπα που υπηρέτησαν σε μνημονιακές κυβερνήσεις.
Πηγή: skai.gr