«Κλειδώνουν», ενωτικά, οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ενωτικό κλίμα αναμένεται να προσέλθει στο διαρκές συνέδριο του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα των συνεργασιών, παρά τους προβληματισμούς που εκφράζονται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε στην πολιτική γραμματεία τα ψηφοδέλτια να είναι ανοιχτά στις δυνάμεις και τα πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικά με τους ανεξάρτητους βουλευτές, πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα ψηφοδέλτια να συμπεριλαμβάνονται οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν πως έχει «κλείσει» η συνεργασία με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, την Αριστερή Προοπτική του Ανδρέα Νεφελούδη, την Κοινωνική Συμφωνία των κυρίων Βουδούρη και Παραστατίδη και το Πράττω του Νίκου Κοτζιά.

Οι συμμαχίες θα οριστικοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το απόγευμα, στο διαρκές συνέδριο, θα επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα και θα εγκριθεί το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τον κώδικα δεοντολογίας, τον οποίο ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρεται ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στον εκάστοτε βουλευτή.
Πηγή: skai.gr