Θυροκολλήθηκε το ΠΔ για διάλυση της Βουλής - Ολόκληρη η δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ

Θυροκολλήθηκε την Τετάρτη το πρωί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της εθνικής αντιπροσωπείας, που σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης, ειδικά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στο διάταγμα ορίζεται ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Το Προεδρικό Διάταγμα αναμενόταν να θυροκολληθεί την Τρίτη το απόγευμα, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου - πιθανότατα στις 12 ή 13 του μήνα - αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την επόμενη πλέον Βουλή και αφού προηγηθούν οι εκλογές.

Στο μεταξύ, μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 4,5% έναντι της ΝΔ έναντι προβαδίσματος 6,5 ποσοστιαίων μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση στα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και η ΝΔ. 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, Το Ποτάμι και το ΚΚΕ με (από) 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Άκυρο/λευκό επιλέγει το 2,5% των ερωτηθέντων, αποχή το 8,5%, άλλο κόμμα το 7%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 15% του δείγματος.

Οικουμενική κυβέρνηση ή κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας προκρίνει η πλειονότητα των πολιτών, σχεδόν το 60%, ως την καλύτερη λύση για την χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη δημοσκόπηση
Πηγή: skai.gr