Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα ενόψει των σχεδόν βέβαιων πρόωρων εκλογών αποστέλλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της, και πως «αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» .

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στη γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Σόιμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», σημειώνοντας, όμως, ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

«Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της».

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Πρόκειται για απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Είμαστε κυρίαρχο κράτος και πρέπει τα κόμματα να απορρίψουν συλλήβδην παρεμβάσεις αυτού του είδους και τους ύφους» σημείωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr